Athens

Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Αθήνα

Βρείτε τις καλύτερες τιμές ενοικίασης αυτοκινήτου

Η Αθήνα είναι μια από τις διασημότερες πόλεις στον κόσμο, γνωστή για το πρώτο δημοκρατικό πολίτευμα, καθώς και για τους φιλοσόφους αλλά και τους επιστήμονες που ίδρυσαν τη βάση του δυτικού πολιτισμού και της σκέψης. Η περιοχή της Αθήνας δημιουργήθηκε πάνω από 7.000 χρόνια πριν και κατά την περίοδο του Μυκηναϊκού πολιτισμού ήταν ήδη μια μεγάλη πόλη με ένα επιβλητικό φρούριο πάνω στο λόφο της Ακρόπολης. Ο 5ος αιώνα ήταν γνωστός ως η χρυσή εποχή της Αθηναϊκής δημοκρατίας όπου ξεκίνησε ένα ιδιαίτερο φιλόδοξο πρόγραμμα οικοδόμησης με την κατασκευή της Ακρόπολης και του Παρθενώνα μεταξύ άλλων δημόσιων οικοδομημάτων που εξέφραζαν την περηφάνεια των Αθηναίων στην πόλη τους. Στους πιο πρόσφατους αιώνες η πόλη υπέστη μια ύφεση, και τελικά κατακτήθηκε και βρέθηκε υπό την κυριαρχία της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας, από την οποία κατάφερε να σπάσει τα δεσμά το 1834. Τα τελευταία χρόνια, λαμβάνοντας υπόψη την αυξανόμενη ρύπανση που προκαλείται από τη βιομηχανία και τις δύσκολες κυκλοφοριακές συνθήκες, οι αρχές της πόλης έχουν συμβάλει ουσιαστικά στη βελτίωση των πραγμάτων, παρουσιάζοντας μια νομοθεσία για τον έλεγχο της ρύπανσης, τον καθαρισμό αλλά και την αποκατάσταση πολλών ιστορικών κτιρίων. Το 2004 η Αθήνα φιλοξένησε τους Ολυμπιακούς Αγώνες, φέρνοντάς τους και πάλι στην πατρίδα προέλευσής τους.

Ανακαλύψτε την Αθήνα

Υπάρχουν τόσα πολλά αξιοθέατα να δει κανείς στην ίδια την πόλη που σίγουρα μπορεί να προσπεράσει σημαντικά αρχαιολογικά μνημεία αλλά και να παραλείψει μια επίσκεψη στις μαγευτικές γειτονικές ακτές γι’ αυτό καλό θα ήταν να ενοικιάσει ένα αυτοκίνητο από το GoCarRental.com και να εξερευνήσει όσα περισσότερα σημεία της πόλης μπορεί. Στην Αθήνα, το σημαντικότερο μνημείο είναι ο λόφος της Ακρόπολης– αλλά προτού περπατήσετε μέσα από τα ερείπια των ναών και τον Παρθενώνα, μια επίσκεψη στο Μουσείο της Ακρόπολης, σας δίνει τη δυνατότητα να οραματιστείτε πώς ήταν τα μεγαλοπρεπή αυτά κτίρια κατά την περίοδο της ακμή τους. Εκτός από τον Παρθενώνα που αποτελεί σήμα κατατεθέν της πόλης σας προτείνουμε να εξερευνήστε και άλλους λιγότερο γνωστούς ναούς της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο ναός του Ηφαίστου, ένας όμορφος και καλά διατηρημένος ναός στην αρχαία αγορά.

3 Κορυφαία Αξιοθέατα


 • Παρθενώνας

 • Ναός του Ηφαίστου

 • Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο

Αυτή την περίοδο γίνονται σημαντικές εργασίες για την αποκατάσταση του Παρθενώνα, έτσι είναι συχνά περικυκλωμένος από σκαλωσιές, αλλά ακόμα κι έτσι οι εκπληκτικές λευκές μαρμάρινες κολώνες και τα πατώματα είναι εντυπωσιακά. Το Ερεχθείο είναι ο δεύτερος μεγαλύτερος ναός στην Ακρόπολη, και δικαίως φημίζεται για τη βεράντα με τις Καρυάτιδες. Το Εθνικό Αρχαιολογικό Μουσείο αξίζει τουλάχιστον μια μέρα από το χρόνο σας καθώς στεγάζει πολλούς αρχαίους θησαυρούς και εκθέσεις που εξηγούν τους αρχαίους πολιτισμούς-κατακτητών της Αθήνας και των Ελληνικών νησιών κατά την πάροδο των χρόνων. Για μια εντελώς διαφορετική εμπειρία συνυφασμένη με τη χαλάρωση, η λίμνη της Βουλιαγμένης, σε μικρή απόσταση έξω από την Αθήνα, δίνει τη δυνατότητα στους επισκέπτες να κολυμπήσουν στις ηφαιστειακές πηγές. 

Οδηγήστε στην Αθήνα

Τα μεγαλύτερα ιστορικά κτίρια της πόλης είναι συγκεντρωμένα σε κοντινή απόσταση μεταξύ τους, έτσι οι επισκέπτες μπορούν εύκολα να τα εξερευνήσουν με τα πόδια καθώς το κέντρο της Αθήνας είναι γνωστό για την κυκλοφοριακή συμφόρηση. Προτείνουμε όμως σε όλους τους επισκέπτες να εξασφαλίσουν για μέρος των διακοπών τους ένα αυτοκίνητο της επιλογής τους από το GoCarRental και να περιηγηθούν και στις γύρω περιοχές που είναι εξίσου σημαντικές. Η οδήγηση στα προάστια είναι σχετικά εύκολη εάν έχετε ένα GPS να σας καθοδηγήσει. Μπορείτε να επισκεφθείτε το λιμάνι του Πειραιά και τις ηλιόλουστες παραλίες, το αισθητικό δάσος της Καισαριανής και το λιμάνι της Ραφήνας.

Ενοικίαση αυτοκινήτου


Ασφαλής, γρήγορη & εύκολη ηλεκτρονική κράτηση

Αλλάξτε ή ακυρώστε την κράτησή σας δωρεάν

Γιατί να επιλέξω την GoCarRental.gr?

 • Συγκριση τιμών 800 εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων
 • 28.000 επιλογές προορισμών
 • Εγγυημένα οι καλύτερες τιμές, γρήγορα, εύκολα και έξυπνα
 • Ασφαλής ηλεκτρονική κράτηση
 • Αποκλειστικές τιμές σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες
 • Μας εμπιστεύονται περισσότεροι απο 10,000 χρήστες
 • Χωρίς χρεώσεις πιστωτικών καρτών
 • Χωρίς προμήθειες