Ikaria

Ενοικίαση Αυτοκινήτου στην Ικαρία

Βρείτε τις καλύτερες τιμές ενοικίασης αυτοκινήτου

Η Ικαρία είναι ένα από τα μεγαλύτερα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κατοικείται από το 7000 π.Χ. Πήρε το όνομά της από τον γνωστό σε όλους Ίκαρο που έπεσε στη θάλασσα όταν έλιωσαν τα φτερά του. Το 750 π.Χ. αποίκισαν στο νησί Έλληνες από τη Μίλητο και ίδρυσαν τις πρώτες εγκαταστάσεις. Κατά τον 6ο αιώνα π.Χ. η Ικαρία ενώνεται με τη Σάμο και χτίζεται ο πρώτος ναός στον ιερό τόπο του Να. Τον 14ο αιώνα μ.Χ. η Ικαρία βρίσκεται υπό την κατοχή της Γενοβέζικης αυτοκρατορίας και χτίζονται οι πρώτοι πύργοι-παρατηρητήρια για την προστασία κατά των πειρατών. Στη συνέχεια η Ικαρία περνά στα χέρια της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και κατά τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο γνωρίζει μεγάλες απώλειες υπό την Γερμανική και Ιταλική κατοχή. Στα μετέπειτα χρόνια η Ικαρία χρησιμοποιήθηκε και ως τόπος εξορίας αλλά μετά το 1960 άρχισε να αναπτύσσεται σταδιακά. Σήμερα η Ικαρία αποτελεί αγαπημένο τουριστικό προορισμό για αυθεντικές και χαλαρωτικές διακοπές.

Ανακαλύψτε την Ικαρία

Η Ικαρία είναι ένα διαφορετικό νησί του Αιγαίου, ιδανικό για ήρεμες και ξεκούραστες αποδράσεις. Οι εκπληκτικές παραλίες και τα καταγάλανα νερά καλούν τους επισκέπτες να απολαύσουν το μπάνιο τους κάτω από τον ηλιόλουστο ελληνικό ουρανό. Πρόκειται για ένα νησί με πολλές φυσικές ομορφιές, καταπράσινες πλαγιές, φαράγγια, γραφικά χωριά και οινοποιεία που αξίζει κανείς να ανακαλύψει. Περιηγηθείτε στο νησί και ανακαλύψτε το δάσος του Ράντη, το φαράγγι του ποταμού Χάλαρη, το αιολικό πάρκο και την παραλία Νύφη με ένα αυτοκίνητο της επιλογής σας που μπορείτε να ενοικιάσετέ από το GoCarRental.

3 Κορυφαία Αξιοθέατα


 • Δράκανο

 • Θέρμα

 • Το Αρχαιολογικό και Λαογραφικό Μουσείο

Επισκεφθείτε τον Άγιο Κήρυκο, το λιμάνι του Εύδηλου, την αρχαία πόλη Δράκανο, το παραθαλάσσιο χωριό Γιαλισκάρι, το ορεινό κεφαλοχώρι Χριστός Ραχών και το γραφικό ψαροχώρι Καρκινάγρι. Απολαύστε τις θεραπευτικές ιδιότητες των ιαματικών πηγών και αναζωογονήστε τις αισθήσεις σας οργανώνοντας μια πεζοπορία ανάμεσα στα φαράγγια και τις κοιλάδες. Μην ξεχάσετε να συμμετέχετε σε ένα από τα τοπικά πανηγύρια του νησιού ακολουθώντας τα βήματα του Ικαριώτικου σκοπού.

Οδηγήστε στην Ικαρία

Η Ικαρία είναι ένα αρκετά μεγάλο νησί με πολλές φυσικές ομορφιές και αξιοθέατα που σίγουρα αξίζει να επισκεφθείτε. Η συγκοινωνία δεν επαρκεί για να εξερευνήσετε το νησί από άκρη σ’ άκρη για αυτό και σας προτείνουμε να ενοικιάσετέ ένα όχημα της επιλογής σας από το GoCarRental και να περιηγηθείτε το νησί στους ρυθμούς που επιθυμείτε. Σε πολλά σημεία του νησιού οι δρόμοι στενεύουν και οι στροφές γίνονται απότομες οπότε καλό θα ήταν να δίνεται ιδιαίτερη προσοχή κατά την οδήγηση.

Ενοικίαση αυτοκινήτου


Ασφαλής, γρήγορη & εύκολη ηλεκτρονική κράτηση

Αλλάξτε ή ακυρώστε την κράτησή σας δωρεάν

Γιατί να επιλέξω την GoCarRental.gr?

 • Συγκριση τιμών 800 εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων
 • 28.000 επιλογές προορισμών
 • Εγγυημένα οι καλύτερες τιμές, γρήγορα, εύκολα και έξυπνα
 • Ασφαλής ηλεκτρονική κράτηση
 • Αποκλειστικές τιμές σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες
 • Μας εμπιστεύονται περισσότεροι απο 10,000 χρήστες
 • Χωρίς χρεώσεις πιστωτικών καρτών
 • Χωρίς προμήθειες

ΆλλοΙ προορισμοί