Ενοικίαση αυτοκινήτου σε Μυτιλήνη

Χωρίς χρεώσεις και στις καλύτερες τιμές για οικονομικά, πολυτελή, 7-9 θέσεων αυτοκίνητα και πολλά άλλα
https://static.digitaltravelcdn.com/bucket/umwm0gt/lesvos.jpg
Hertz
InterRent
Europcar
Enterprise
Budget
Avis
Alamo
Thrifty
Κριτικές 55,431 • Εξαιρετικό
Κριτικές 4.5 stars
Δωρεάν ακύρωση
24ωρη υποστήριξη και ζωντανή συνομιλία
Γρήγορες και ασφαλείς πληρωμές
Χωρίς προμήθειες

Βρείτε τις καλύτερες τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων

Η Λέσβος βρίσκεται στο βορειοανατολικό Αιγαίο και χωρίζεται από τις τουρκικές ακτές με το στενό της Μυτιλήνης. Η πρωτεύουσα του νησιού είναι η Μυτιλήνη, το όνομα της οποίας χρησιμοποιείτε και για το ίδιο το νησί. Το νησί βρισκόταν υπό την κατοχή Βυζαντινών και Γενουατών κατά τον Μεσαίωνα, και στη συνέχεια κατακτήθηκε από τους Οθωμανούς, που κυβέρνησαν το νησί μέχρι που έγινε μέρος του Βασιλείου της Ελλάδος, το 1912. Πρόσφατες ανασκαφές έχουν αποκαλύψει μια ιστορία για την κατοχή της Λέσβου που χρονολογούνται από την Παλαιολιθική περίοδο, κάτι που αποδεικνύουν και τα διάφορα Ελληνικά και ρωμαϊκά ερείπια. Το νησί είναι ευρέως γνωστό ως γενέτειρα της ελληνικής κλασικής ποιήτριας Σαπφούς που γεννήθηκε στο νησί και έγινε διάσημη για τα ποιήματα αγάπης που έγραψε για άλλες γυναίκες. Η λύρα του Ορφέα υποτίθεται πως βρήκε το δρόμο της για τη Λέσβο μετά το θάνατό του, ενώ οι  Έλληνες φιλόσοφοι, Αριστοτέλης και Επίκουρος έζησαν για ένα χρονικό διάστημα στο νησί. Σήμερα η Λέσβος στηρίζεται οικονομικά κυρίως από τον τουρισμό ενώ το διεθνές αεροδρόμιο έχει βοηθήσει στην προσέλευση περισσοτέρων επισκεπτών.

Ανακαλύψτε τη Μυτιλήνη

Η κύρια πόλη του νησιού, η Μυτιλήνη, δεν προσφέρει πολλά αξιοθέατα, έτσι ένα αυτοκίνητο είναι πραγματικά απαραίτητο για οποιονδήποτε επιθυμεί να κάνει το γύρο του νησιού και να επισκεφθεί τους αρχαιολογικούς του χώρους, τα βουνά και τις παραλίες. Γι’ αυτό και συνιστάται να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο της επιλογής σας πριν την άφιξή σας στη Λέσβο, μέσα από το GoCarRental στις πιο συμφέρουσες τιμές – ένα 4 x 4 είναι μια πολύ καλή επιλογή εάν ενδιαφέρεστε να εξερευνήσετε το νησί απ’ άκρη σ’ άκρη. Στην πόλη της Μυτιλήνης σας προτείνουμε να επισκεφθείτε το κάστρο, ένα τεράστιο και εντυπωσιακό φρούριο του 6ου αιώνα με θέα την πόλη και το λιμάνι. Επισκεφθείτε επίσης το εντυπωσιακό κάστρο στο Μόλυβο, σταθμεύσετε το αυτοκίνητό σας σε ένα κεντρικό δρόμο και ακολουθήστε τα πλακόστρωτα σοκάκια του παλιού χωριού στην είσοδο του κάστρου στην κορυφή του βράχου.

3 Κορυφαία Αξιοθέατα

  • Το κάστρο της Μυτιλήνης
  • Το κάστρο του Μολύβου
  • Το απολιθωμένο δάσος

Ένα από τα σημεία ενδιαφέροντος που αξίζει να επισκεφθείτε κατά την παραμονή σας στο νησί είναι το απολιθωμένο δάσος. Νιώστε την ενέργεια καθώς βρίσκεστε περικυκλωμένοι από ένα δάσος απολιθωμένων δέντρων 20 εκατομμυρίων ετών, μια εμπειρία που δύσκολα θα ξεχάσετε. Στη συνέχεια επισκεφθείτε την παραλία στο ψαροχώρι Σίγρι. Επισκεφθείτε το ασυνήθιστο αλλά παράλληλα πολύ ενδιαφέρον μουσείο Βιομηχανικής Ελαιουργίας στην Αγία Παρασκευή, ένα μουσείο που δείχνει τη σημασία που έπαιξε η παραγωγή ελαιόλαδου στην ανάπτυξη του νησιού ανά τους αιώνες. Η παραλία στη Σκάλα Καλλονής προτείνεται για την ψιλή άμμο και τις γειτονικές ταβέρνες που προσφέρουν τις γνωστές σαρδέλες καλλονής. Εάν οδηγείτε από τη Μυτιλήνη στο Μόλυβο, κάντε μια μικρή παράκαμψη για να θαυμάσετε τα εντυπωσιακά ερείπια του Ρωμαϊκού υδραγωγείου.

Οδηγήστε στη Λέσβο

Οι δρόμοι της Λέσβου είναι γενικά σε καλή κατάσταση, και όλος περιέργως είναι δύσκολο να συναντήσετε κίνηση στο νησί, έτσι η οδήγηση στο νησί αποτελεί από μόνη της μια πραγματική απόλαυση. Κατά την άφιξή σας με το αεροπλάνο, ακολουθήστε τον παραλιακό δρόμο από το αεροδρόμιο προς τη Μυτιλήνη και απολαύστε τη θέα στην Τουρκία. Διάφοροι ταξιδιώτες που έχουν επισκεφθεί το νησί κατά καιρούς προειδοποιούν ότι οι δρόμοι τείνουν να στενεύουν απότομα καθώς περνούν μέσα από χωριά και πόλεις, ενώ αξίζει να ακολουθήσετε μερικές από τις πιο μακρινές διαδρομές και γι’ αυτό προτείνεται ανεπιφύλακτα η ενοικίαση ενός 4 x 4 από το GoCarRental. Τόσο οι παραλιακοί δρόμοι όσο και οι δρόμοι που αγκαλιάζουν τα βουνά διαθέτουν πολλές απότομες στροφές γι’ αυτό θα πρέπει να είστε ιδιαίτερα προσεκτικοί κατά την οδήγηση. 

Κορυφαία σημεία παραλαβής γύρω από τον προορισμό Μυτιλήνη

Σκεφτόσαστε για το που να πάτε ταξίδι?

Ανακαλύψτε τις τελευταίες μας προσφορές

Εγγραφείτε στο newsletter μας