Parga

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στην Πάργα

Βρείτε τις καλύτερες τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων

Η Πάργα είναι μια αμφιθεατρική παραθαλάσσια κωμόπολη γνωστή στην αρχαιότητα και με τα ονόματα Ελαία και Τορύνη. Η στρατηγική της θέση την έφερε πολλές φορές υπό τη μυκηναική κατοχή ενώ συχνά βρισκόταν υπό την προστασία των Νορμανδών. Μετά την εγκατάλειψη των Νορμανδών η Πάργα έγινε στόχος πολλών επιδρομών και έτσι το 1401 αναγκάστηκε να ζητήσει τη βοήθεια των Ενετών την οποία και εξασφάλισε για 400 χρόνια. Η πόλη πέρασε διάφορες πολιορκίες και καταστροφές και το 1571 γίνεται το σημαντικότερο λιμάνι της Ηπείρου ενώ από το 1819 η Πάργα αναπτύσει το Ναυτεμπόριο και γνωρίζει μεγάλη άνθιση. Το 1718 μετατρέπεται σε καταφύγιο και κέντρο εφοδιασμού των Ελλήνων, γεγονός που εξοργίζει τον Αλή Πασά ο οποίος καταβάλει μεγάλες προσπάθειες να αφανίσει τον τόπο χωρίς καμία όμως επιτυχία. Η Πάργα ζητά έξτρα προστασία από τη Ρωσία και το 1800 κηρύσσεται ελεύθερη. Ο Αλή Πασάς όμως συνεχίζει να καταβάλλει μεγάλες προσπάθειες για την κατάκτησή της. Μετά τον αποκεφαλισμό του και με τη βοήθεια Σουλιωτών και Μανιατών οι Παργιανοί γλιτώνουν από ολική καταστροφή και μετά από μεγάλες ανακατατάξεις τελικά η Πάργα με προεδρικό διάταγμα ανακηρύσεται τουριστική περιοχή το 1963.

Ανακαλύψτε την Πάργα

Περιηγηθείτε στα στενά και ανηφορικά δρομάκια, ανακαλύψτε το γραφικό και διατηρητέο αυτό οικισμό και αφήστε τις μυρωδιές των οπωροφόρων δέντρων να σας ταξιδέψουν. Ενοικιάστε ένα αυτοκίνητο από το GoCarRental και επισκεφθείτε τις αμμουδερές παραλίες, τα παραδοσιακά χωριά και το ενετικό κάστρο. Βουτήξτε στα καταγάλανα νερά του Ιονίου και απολαύστε τη μαγευτική θέα στους Παξούς και τους Αντίπαξους.

3 Κορυφαία Αξιοθέτα


 • Ενετικό Κάστρο

 • Κάστρο του Αλή Πασά

 • Νησάκι της Παναγιάς

Η Πάργα είναι μια πόλυ γεμάτη μνημεία και αξιοθέατα που μαρτυρούν την ιστορία της. Από το Ενετικό κάστρο και το Νησάκι της Παναγίας, το εκκλησιαστικό μουσείο, το ναό του πολυούχου Αγίου Νικολάου, το μοναστήρι της Αγίας Βλαχέρνας έως το κάστρο του Αλή Πασά, την υποβρύχια πηγή στον κόλπο Αι Γιαννάκη, τα φυσικά σπήλαια και τα γραφικά πλακόστρωτα δρομάκια, Η Πάργα αποτελεί ιδανικό τουριστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Οδηγήστε στην Πάργα

Η Πάργα είναι μια πόλη που μοιάζει περισσότερο με νησί προσφέροντας στους επισκέπτες ότι θα μπορούσε να προσφέρει ένας κοσμοπολίτικος τουριστικός προορισμός. Πέρα από τα όμορφα αξιοθέατα, τα μνημεία και τις παραλίες της, η προνομικακή της θέση δίνει τη δυνατότητα στους ταξιδιώτες να επισκεφθούν και άλλους μαγευτικούς προορισμούς με το αυτοκίνητό τους όπως τα Σίβοτα, η Ηγουμενίτσα αλλά και ο Αχέροντας. 

Ενοικίαση αυτοκινήτου


Ασφαλής, γρήγορη & εύκολη ηλεκτρονική κράτηση

Αλλάξτε ή ακυρώστε την κράτησή σας δωρεάν

Γιατί να επιλέξω την GoCarRental.gr?

 • Συγκριση τιμών 800 εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων
 • 28.000 επιλογές προορισμών
 • Εγγυημένα οι καλύτερες τιμές, γρήγορα, εύκολα και έξυπνα
 • Ασφαλής ηλεκτρονική κράτηση
 • Αποκλειστικές τιμές σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες
 • Μας εμπιστεύονται περισσότεροι απο 10,000 χρήστες
 • Χωρίς χρεώσεις πιστωτικών καρτών
 • Χωρίς προμήθειες