Santorini

Ενοικίαση Αυτοκινήτου στη Σαντορίνη

Βρείτε τις καλύτερες τιμές ενοικίασης αυτοκινήτου

Γνωστή σε όλη την υφήλιο, η Σαντορίνη είναι ένα νησί μύθος. Ένα πανέμορφο νησί των Κυκλάδων που ξεπετάχτηκε από τα βάθη της Θάλασσας. Την Τρίτη χιλιετία π.Χ. αναπτύσσεται μια προϊστορική πόλη με λιμάνι στο Ακρωτήρι η οποία γνωρίζει μεγάλη άνθιση. Στα τέλη του 17ου αι. π.Χ. ένας μεγάλος σεισμός ισοπεδώνει την πανέμορφη αυτή πόλη. Η μεγάλη έκρηξη του ηφαιστείου θάβει το μεγαλείο του νησιού και χωρίζει τη Σαντορίνη σε 3 λωρίδες μεγάλου γεωλογικού ενδιαφέροντος, την Καλντέρα, τη Νέα Καμένη και τη Θηρασιά. Φτάνουμε λοιπόν στα τέλη του 13ου αιώνα όπου η Σαντορίνη ξανακατοικείται από τους Φοίνικες και στη συνέχεια από τους Λακεδαιμόνιους από τους οποίους παίρνει και το όνομα Θήρα. Το νησί χρησιμοποιείται από τους Πτολεμαίους ως βάση για την πολεμική τους οργάνωση και σιγά-σιγά ξαναχάνεται από τον χάρτη. Μετά τις Σταυροφορίες γίνεται μέρος του Δουκάτου του Αιγαίου και παίρνει το σημερινό της όνομα από τους Ενετούς. Η Σαντορίνη δέχεται επιθέσεις από Λατίνους και πειρατές όμως κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας αναπτύσσει μεγάλη εμπορική δραστηριότητα και σιγά σιγά οικονομική και πνευματική άνθιση. Το 1830 γίνεται μέρος του Ελληνικού κράτους και γνωρίζει μεγάλη εμπορική και ναυτιλιακή ακμή. Οι παγκόσμιοι πόλεμοι όμως την αποδεκατίζουν σε συνδυασμό με το μεγάλο σεισμό του 1956. Από τα τέλη του 1970 η τουριστική ανάπτυξη επαναφέρει το νησί στο βάθρο του πολιτισμού κάνοντας τη Σαντορίνη έναν από τους κορυφαίους ρομαντικούς προορισμούς ανά τον κόσμο.

Ανακαλύψτε τη Σαντορίνη

Η Σαντορίνη είναι ένα πανέμορφο νησί του Νοτίου Αιγαίου που μοιάζει να βγήκε από τα παραμύθια. Ένα νησί που προσφέρει στους ταξιδιώτες εικόνες και γεύσεις που δεν μπορεί να βρει πουθενά. Από τα ηφαιστειακά πετρώματα και τις παραλίες, στα γραφικά χωριά, τα κοσμοπολίτικα Φηρά, το μαγευτικό ηλιοβασίλεμα της Οίας, τα Καλντερίμια, τις βόλτες με τα γαϊδουράκια, τους δρόμους του κρασιού και τα ονειρεμένα τοπία, η Σαντορίνη είναι ένα νησί γεμάτο ασύγκριτες ομορφιές που αξίζει κανείς να ανακαλύψει ενοικιάζοντας ένα αυτοκίνητο από το GoCarRental στις πιο συμφέρουσες τιμές της αγοράς.

3 Κορυφαία Αξιοθέατα


 • Ηφαίστειο

 • Φηρά

 • Οία

Ανακαλύψτε τη Νέα και την Παλιά Καμένη, τις θερμές πηγές, την κοσμοπολίτικη πρωτεύουσα των Φηρών, τα γραφικά χωριά της Οίας, το Ημεροβίγλι, το Φηροστεφάνι, το Ακρωτήρι, την Περίσσα, το Καμάρι και την αρχαία Θηρά. Περιηγηθείτε στα ηφαιστιογενή παράλια, επισκεφθείτε τα γραφικά εκκλησάκια και τους αμπελώνες και γευτείτε μοναδικές γαστρονομικές προτάσεις από τα καλύτερα τοπικά προϊόντα.

Οδηγήστε στη Σαντορίνη

Το οδικό δίκτυο της Σαντορίνης είναι αρκετά σύγχρονο, παρόλα αυτά δεν υπάρχουν φανάρια στις διασταυρώσεις ή πινακίδες με αποτέλεσμα να μην είναι πάντα ξεκάθαρος ο προσανατολισμός. Προτείνουμε ανεπιφύλακτα την ενοικίαση ενός αυτοκινήτου από το GoCarRental έτσι ώστε να απολαύσετε τις μετακινήσεις σας στη Σαντορίνη όσο το δυνατό περισσότερο και να επισκεφθείτε όσα περισσότερα μέρη μπορείτε κατά τη διαμονή σας. Μεγάλη προσοχή όμως στην ταχύτητα καθώς το νησί δεν ενδείκνυται για υψηλές ταχύτητες. 

Ενοικίαση αυτοκινήτου


Ασφαλής, γρήγορη & εύκολη ηλεκτρονική κράτηση

Αλλάξτε ή ακυρώστε την κράτησή σας δωρεάν

Γιατί να επιλέξω την GoCarRental.gr?

 • Συγκριση τιμών 800 εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων
 • 28.000 επιλογές προορισμών
 • Εγγυημένα οι καλύτερες τιμές, γρήγορα, εύκολα και έξυπνα
 • Ασφαλής ηλεκτρονική κράτηση
 • Αποκλειστικές τιμές σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες
 • Μας εμπιστεύονται περισσότεροι απο 10,000 χρήστες
 • Χωρίς χρεώσεις πιστωτικών καρτών
 • Χωρίς προμήθειες