Συχνές ερωτήσεις

Κατά την κράτηση σας με την GoCarRental δεν επιλέγετε κάποιο συγκεκριμένο αυτοκίνητο αλλά κατηγορία αυτοκινήτου. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι θα σας δωθεί η ευκαιρία να επιλέξετε μεταξύ των διαθέσιμων αυτοκινήτων της συγκεκριμένης κατηγορίας κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου από το σημείο παραλαβής. Αν θέλετε να εξασφαλίσετε 100% την παραλαβή ενός συγκεκριμένου αυτοκινήτου θα πρέπει να επικοινωνήσετε κατευθείαν μετά την κράτηση σας με την εκάστοτε εταιρία ενοικίασης αυτοκινήτου και να παραθέσετε το αίτημα σας. Όλες οι εταιρίες είναι διαθέσιμες να σας εξυπηρετήσουν με τον καλυτερο δυνατό τρόπο - παρ'όλα αυτά η παραλαβή ενός συγκεκριμένου αυτοκινήτου μπορεί και πάλι να κριθεί τελευταία στιγμή βάση της εκάστοτε διαθεσιμότητας στο σημείο παραλαβής.

Όταν κάνετε κράτηση μέσω της GoCarRental, η κράτηση σας υποβάλεται αυτομάτως στην εταιρία μέσω της οποίας επιλέξατε να ενοικιάσετε το αυτοκίνητο σας. Εφόσον η κράτηση σας επιβεβαιωθεί από την εκάστοτε εταιρία, θα σας αποσταλεί ένα email το οποίο θα περιλαμβάνει το αντίστοιχο παραστατικό απόδειξης της ενοικίασης - συνήθως αυτό συμβαίνει λίγα λεπτά μετά την επιβεβαίωση. Για να παραλάβετε το αυτοκίνητο σας απο το σημείο παραλαβής, θα πρέπει να έχετε μαζί σας το εν λόγω παραστατικό. Σε περίπτωση που δεν το λάβετε, παρακαλώ επικοινωνείστε μαζί μας.

Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορους τρόπους πληρωμής κατά την κράτηση σας. Παρ'όλα αυτά κατά τη παραλαβη του αυτοκινήτου σας από το σημείο παραλαβής θα σας ζητηθεί η πιστωτική σας κάρτα. Σε περίπτωση που δεν την έχετε μαζί σας, η εκάστοτε εταιρία έχει το δικαίωμα να μην σας παραδώσει το αυτοκίνητο. Σε αυτή την περίπτωση η GoCarRental δεν φέρει καμία ευθύνη.

Για την κράτηση σας μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια μεγάλη ποικιλία καρτών είτε αυτές είναι πιστωτικές ή χρεωστικές, εκτός όμως American Express. Παρ'όλα αυτά, σε περίπτωση που έχετε πιστωτική American Express, αυτή ενδέχεται να γίνει δεκτή απο την εκάστοτε εταιρία κατα την παραλαβή του αυτοκινήτου σας. Οι εταιρίες ενοικίασης αυτοκινήτων χρειάζονται η πιστωτική κάρτα να είναι στο όνομα του οδηγού. Ο λόγος για τον οποίο χρειάζεται η πιστωτική κάρτα είναι διότι η εκάστοτε εταιρία θα πρέπει να κρατήσει κάποια χρήματα από την πιστωτική σας κάρτα μέχρι την επιστροφή του αυτοκινήτου. Σε ορισμένες περιπτώσεις, όταν η ενοικίαση αφορά σε groups και μεγάλα οχήματα, ίσως χρειαστεί η κατάθεση και περισσότερων απο μια πιστωτικών καρτών. Κατά την παραλαβή του αυτοκινήτου σας και πριν δώσετε την πιστωτική σας κάρτα, επιβεβαιώστε πως υπάρχει αρκετό διαθέσιμο υπόλοιπο σε αυτήν.

Το ποσό που θα πληρώσετε είναι αυτό ακριβώς που φαίνεται στο website. Το ποσό που κρατείται από την πιστωτική σας κάρτα επιστρέφεται αυτομάτως στην κάρτα σας κατά την επιστροφή του αυτοκινήτου στο συμφωνημένο σημείο παραλαβής.

Στην περίπτωση αυτή, ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας θα πρέπει να εγγραφεί ως ο βασικός οδηγός - ακόμη και αν δεν οδηγήσει το αυτοκίνητο - και θα πρέπει να προσθέσει έναν επιπλέον οδηγό ο οποίος θα είναι αυτός ή αυτή που βασικά θα οδηγήσει. Σε περίπτωση που ο κάτοχος της πιστωτικής κάρτας όμως δεν διαθέτει έγκυρο δίπλωμα οδήγησης , τότε το αυτοκίνητο δεν θα μπορέσει να παραληφθεί.

Αν θελήσετε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την κράτηση σας, το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να συμπληρώσετε τις αντίστοιχες λεπτομέριες στην ενότητα "Διαχείριση Κράτησης. Σε περίπτωση που χρειάζεστε περαιτέρω βοήθεια, επικοινωνείστε μαζί μας.

Σύμφωνα με την Go Car Rental δεν υπάρχει κάποιος περιορισμός σχετικά με την ηλικία του οδηγού, αρκεί ο εν λόγω οδηγός να έχει υπο την κατοχή του το δίπλωμα οδήγησης για τουλάχιστον 2 χρόνια.

Φυσικά και μπορείτε να προσθέσετε επιπλέον οδηγούς. Αυτή είναι μια διαδικασία που παίρνει μέρος στο σημείο παραλαβής του αυτοκινήτου. Όλοι οι επιπλέον οδηγοί θα πρέπει να παρευρίσκονται στο σημείο παραλαβής του αυτοκινήτου και να έχουν υπο την κατοχή τους έγκυρο δίπλωμα οδήγησης ώστε να υπογράψουν την συμφωνία ενοικίασης.

Υπάρχουν δύο ειδών παιδικά καθίσματα. Υπαρχουν τα καθίσματα που είναι κυρίως για παιδιά που ζυγίζουν λιγότερο από 13 κιλά και ηλικιακά (ιδανικά) θα πρέπει να είναι τουλάχιστον ενός έτους και υπάρχουν και τα καθίσματα που είναι ιδανικά για παιδιά που ζυγίζουν απο 9 εώς 18 κιλά και ηλικιακά (ιδανικά) θα πρέπει να είναι απο 9 μηνών εώς και 4 χρονών.

Οι οδηγοί πρέπει να έχουν στην κατοχή τους έγκυρο δίπλωμα οδήγησης για τουλάχιστον 2 χρόνια και δεν θα πρέπει να έχουν βεβαρυμένο ιστορικό σχετικό με την παραβίαση του κώδικα οδικής κυκλοφορίας.

Όταν φτάσετε στο σημείο παραλαβής του αυτοκινήτου θα χρειαστεί να παρουσιάσετε τυπωμένο το παραστατικό απόδειξης της ενοικίασης του αυτοκινήτου. Αν δεν το έχετε μαζί σας, η εκάστοτε εταιρία ενδεχομένως να σας χρεώσει επιπλέον και δεν θα μπορούμε να σας αποζημιώσουμε. Σας συνιστούμε να μην βασιστείτε στο κινητό σας η στο tablet σας για την ένδειξη του παραστατικού. Ο πιο ασφαλής τρόπος ένδειξης του παραστατικού είναι η έγκαιρη εκτύπωση του.