Chios

Ενοικιάσεις Αυτοκινήτων στη Χίο

Βρείτε τις καλύτερες τιμές ενοικίασης αυτοκινήτων

Η Χίος είναι ένα πανέμορφο νησί του Βορειανατολικού Αιγαίου και απ’ ότι φημολογείται και γενέτειρα του Ομήρου που χρονολογείται από τη Νεολιθική εποχή και την εποχή του χαλκού. Ένα νησί που από τον 7ο αιώνα π.Χ. είχε ήδη αναπτύξει τις τέχνες ενώ πολλοί διάσημοι καλλιτέχνες ανά την Ελλάδα προέρχονταν από τη σχολή γλυπτικής του. Η Χίος πέρασε υπό την κατοχή της Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας και υπέστη πολλές επιδρομές από Τούρκους και Καταλανούς πειρατές. Κατά τον 14ο αιώνα πέρασε στα χέρια των Γενουατών έως το 1566 όπου η Χίος βρέθηκε ξανά υπό την κυριαρχία των τούρκων. Η στρατηγική θέση του νησιού βοήθησε στην ανάπτυξή του τόσο στις τέχνες όσο και στα γράμματα. Κατά την ελληνική επανάσταση η Σάμος ξεσήκωσε τους κατοίκους της Χίου να εναντιωθούν στην τουρκική φρουρά η οποία αντεπιτέθηκε το 1822 σφάζοντας 25000 Χιώτες. Τη νύχτα της 6ης Ιουνίου του 1822 ο Κωνσταντίνος Κανάρης εκδικήθηκε αυτή τη σφαγή σκοτώνοντας το ναύαρχο των Τούρκων Αλή Πασά. Το 1832 οι πρώτοι πρόσφυγες άρχισαν να επιστρέφουν στο νησί ενώ το 1881 το νησί υπέστη ολική καταστροφή μετά από έναν μεγάλο σεισμό. Το 1912 η Χίος απελευθερώθηκε και έκτοτε άρχισε να γνωρίζει μεγάλη άνθιση.

Ανακαλύψτε τη Χίο

Το νησί της Χίου διαθέτει έναν αυθεντικό χαρακτήρα που ο τουρισμός δεν έχει καταφέρει να τον αλλάξει. Διαθέτει μερικές από τις ωραιότερες παραλίες του Βορείου Αιγαίου όπως τα Μαύρα Βόλια καθώς και κάποια από τα πιο ξεχωριστά χωριουδάκια όπως το Πυργί και τα Μεστά. Πρόκειται για ένα νησί που έχει πολλά να προσφέρει σε κάθε ταξιδιώτη, από μνημεία, αξιοθέατα, νυχτερινή ζωή, φυσικό πλούτο και εξαιρετική κουζίνα. Χαθείτε λοιπόν ανάμεσα στα ξεχασμένα χωριά,  στα Βυζαντινά μοναστήρια και στα μεσαιωνικά κάστρα ακολουθώντας τις μαγευτικές μυρωδιές από τον κάμπο στα Μαστιχοχώρια με ένα αυτοκίνητο της επιλογής σας που μπορείτε να ενοικιάσετε μέσω του GoCarRental.

3 Κορυφαία Αξιοθέατα


 • Τα Μαύρα Βόλια

 • Το Πυργί

 • Τα Μαστιχοχώρια

Εξερευνήστε ένα από τα πιο εντυπωσιακά νησιά του Βορείου Αιγαίου, επισκεφθείτε το χωριό φάντασμα στην Ανάβατο, τους Μεσαιωνικούς Ολύμπους, τη Νέα Μονή, το γεωμετρικό Πυργί, το χωριό-κάστρο των Μεστών, τα Μαύρα Βόλια, την Αγία Φωτιά και τα Μαστιχοχώρια. Δείτε πως δακρύζουν τα μαστιχόδεντρα και πώς φτιάχνονται τα χειροποίητα στριφτά μακαρόνια. Ανακαλύψτε το λιμάνι της Χίου, τη βιβλιοθήκη του Κοραή, το Μιναρέ και τα διάφορα αρχαιολογικά μνημεία, γευθείτε τοπικές σπεσιαλιτέ, Χιώτικα λουκάνικα, κοπανιστή, ούζο, γλυκά του κουταλιού και άλλες μοναδικές γεύσεις και απολαύστε την έντονη νυχτερινή ζωή του νησιού.

Οδηγήστε στη Χίο

Εάν αποφασίσετε να επισκεφθείτε το νησί της Χίου φροντίστε να ενοικιάσετε ένα αυτοκίνητο από το GoCarRental για να μπορείτε να καλύψετε τις μεγάλες αποστάσεις. Οι δρόμοι της Χίου βρίσκονται κατά κύριο λόγο σε καλή κατάσταση όμως υπάρχουν πολλές απότομες στροφές στο νησί όπως επίσης και πολλοί χωματόδρομοι. Πολλοί από τους δρόμους μπορεί να στενέψουν ξαφνικά και το νησί έχει επίσης πολλές ανηφόρες και πολλές κατηφόρες γι’ αυτό καλό θα ήταν να ενοικιάσετε ένα 4x4 από το GoCarRental και να προσέχετε ιδιαιτέρως την οδήγηση.

Ενοικίαση αυτοκινήτου


Ασφαλής, γρήγορη & εύκολη ηλεκτρονική κράτηση

Αλλάξτε ή ακυρώστε την κράτησή σας δωρεάν

Γιατί να επιλέξω την GoCarRental.gr?

 • Συγκριση τιμών 800 εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων
 • 28.000 επιλογές προορισμών
 • Εγγυημένα οι καλύτερες τιμές, γρήγορα, εύκολα και έξυπνα
 • Ασφαλής ηλεκτρονική κράτηση
 • Αποκλειστικές τιμές σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες
 • Μας εμπιστεύονται περισσότεροι απο 10,000 χρήστες
 • Χωρίς χρεώσεις πιστωτικών καρτών
 • Χωρίς προμήθειες

ΆλλοΙ προορισμοί