Chalkidiki

Ενοικίαση Αυτοκινήτου στη Χαλκιδική

Βρείτε τις καλύτερες τιμές ενοικίασης αυτοκινήτου

Η Χαλκιδική βρίσκεται στη Μακεδονία και χωρίζεται σε τρείς χερσονήσους που βρέχονται από το Αιγαίο Πέλαγος, την Κασσάνδρα, τη Σιθωνία και τη χερσόνησο του Άθω. Πρόκειται για μια περιοχή βαθειά ριζομένη στο χρόνο με λείψανα ελεφαντοειδών στη Νικήτη και ευρήματα στο σπήλαιο των Πετραλώνων που μαρτυρούν πως υπήρχε ζωή στη Χαλκιδική εδώ και 700,000 χρόνια. Από το 50 μ.Χ. και την επίσκεψη του Απόστολου Παύλου οι κάτοικοι ασπάζονται το χριστιανισμό και από το 963 αρχίζουν να χτίζονται σιγά σιγά οι πρώτες μονές η μια μετά την άλλη στη χερσόνησο του Άθω, δημιουργώντας ένα κόσμο ευημερίας και πνευματικού προσανατολισμού, το γνωστό σε όλους Άγιον Όρος. Από τα μέσα του 14ου έως τα τέλη του 18ου αιώνα η Χαλκιδική βρίσκεται υπό την κατοχή Βενετών και Τούρκων ενώ στη συνέχεια ακολουθεί μια καρποφόρα περίοδος με την ανάπτυξη της σιτοπαραγωγής, της κτηνοτροφίας, της μεταξοσκωληκοτροφίας και της εκμετάλλευσης αργυρωρυχείων. Με την ελληνική επανάσταση και άλλους μακροχρόνιους πολέμους η Χαλκιδική καταστρέφεται ολοσχερώς και ξαναμπαίνει σε μια εποχή οικονομικής και πολιτιστικής προόδου το 1922.

Ανακαλύψτε τη Χαλκιδική

Η Χαλκιδική βρίσκεται 65 χλμ. από τη Θεσσαλονική και 650 περίπου χλμ. από την Αθήνα. Πρόκειται για έναν ονειρεμένο προορισμό ιδανικό για όλα τα γούστα καθώς διαθέτει ότι θα μπορούσε να επιθυμήσει ένας ταξιδιώτες. Από τις δαντελένιες παραλίες, τα καταπράσινα τοπία, τα πολυάριθμα μνημεία και πληθώρα από αξιοθέατα και σημεία ιστορικού, πολιτιστικού και πνευματικού ενδιαφέροντος έως τις ανεπανάληπτες γαστρονομικές προτάσεις, επιλογές διαμονής, διασκέδασης και ψυχαγωγίας,  η Χαλκιδική είναι σίγουρα μια περιοχή που αξίζει κανείς να εξερευνήσει με το δικό του όχημα που θα μπορούσε να ενοικιάσει στην καλύτερη τιμή από το GoCarRental.

3 Κορυφαία Αξιοθέατα


 • Άγιον Όρος

 • Πετράλωνα

 • Αρχαία Όλυνθος

Ακολουθήστε τις μαγευτικές διαδρομές μέσα από τα καταπράσινα τοπία και τις ηλιόλουστες ακρογιαλιές, επισκεφθείτε την αρχαία Όλυνθο στη χερσόνησσο της Κασσάνδρας, θαυμάστε το μεγαλείο της φύσης στο σπήλαιο των Πετραλώνων και ανακαλύψτε τις μυστικές πτυχές του Αγίου όρους οδηγόντας με το αυτοκίνητό σας μέχρι την Ουρανούπολη.

Οδηγήστε στη Χαλκιδική

Οι μεγάλες αποστάσεις, τα μαγευτικά τοπία και οι ανεπανάληπτες εικονες που μπορεί να συναντήσει κανείς σε κάθε γωνιά της Χαλκιδικής σίγουρα συνθέτουν ένα παραμυθένιο οδοιπορικό για όλους τους ταξιδιώτες. Εξερευνήστε τη Χερσόνησο της Κασσάνδρας, επισκεφθείτε τον Πύργο της Νέας Φώκαιας, το Αγίασμα του Αγίου Παύλου, τον Πύργο της Σάνης και το γραφικό χωριό της Αφύτου. Συνεχίστε το οδοιπορικό σας στη Χερσόνησο της Σιθωνίας, περιηγηθείτε στο χωριό του Παρθενώνα, το συγκρότημα Πόρτο Καρράς και κολυμπήστε στα κρυστάλλινα νερά σε μια από τις χρυσαφένιες ακτές που θα ανακαλύψετε στο πέρασμά σας. 

Ενοικίαση αυτοκινήτου


Ασφαλής, γρήγορη & εύκολη ηλεκτρονική κράτηση

Αλλάξτε ή ακυρώστε την κράτησή σας δωρεάν

Γιατί να επιλέξω την GoCarRental.gr?

 • Συγκριση τιμών 800 εταιριών ενοικίασης αυτοκινήτων
 • 28.000 επιλογές προορισμών
 • Εγγυημένα οι καλύτερες τιμές, γρήγορα, εύκολα και έξυπνα
 • Ασφαλής ηλεκτρονική κράτηση
 • Αποκλειστικές τιμές σε συνεργασία με τις μεγαλύτερες εταιρίες
 • Μας εμπιστεύονται περισσότεροι απο 10,000 χρήστες
 • Χωρίς χρεώσεις πιστωτικών καρτών
 • Χωρίς προμήθειες